Djup tid och tunna ställen podcast

Författaren, prästen och meditationsläraren Are Norrhava i samtal med olika gäster om ämnen som tunna ställen, helig vänskap och andliga sår.

Avsnitt 1: Are Norrhava och Mark Levengood

Författaren och prästen Are Norrhava pratar med Mark Levengood i första avsnittet av podden Djup tid och tunna ställen - en podd med fördjupning av boken med samma namn. Ämnet för dagen är Helig vänskap. 

Mark Levengood och Are Norrhava

Lyssna till avsnitt 1.


Avsnitt 2: Are Norrhava och Agneta Lagercrantz

Andra avsnittet av podden Djup tid och tunna ställen - en podd med fördjupning av boken med samma namn. Ämnet för dagen är andlig gemenskap och anden som andning.

Agneta Lagercrantz och Are Norrhava

Lyssna till avsnitt 2.


Avsnitt 3: Are Norrhava och Finn Nilson

Are Norrhava och docenten i riskhantering, Finn Nilson, pratar om heliga sår. Och om varför män i skogssamhällen är så pass överrepresenterade i självmordsstatistiken.

Finn Nilson och Are Norrhava

Lyssna till avsnitt 3.


Avsnitt 4: Are Norrhava, KG Hammar och Agneta Sjödin

Detta avsnitt av Djup tid och tunna ställen är inspelat på Bokmässan i Göteborg, där Are Norrhava, KG Hammar och Agneta Sjödin diskuterar skillnaden på att vara religiös och andlig och om vad som händer när man upplever ett tunnt ställe.

KG Hammar Agneta Sjödin och Are Norrhava

Lyssna till avsnitt 4.


Avsnitt 5: Are Norrhava och Malin Rosén

Malin Rosén är meditationslärare med rötter i den Buddhistiska tron. I avsnitt 5 av Djup tid och tunna ställen pratar Are Norrhava och Malin om djupdimension, att tillåta det som gör ont att göra ont och att samtala över de religiösa gränserna.

Malin Rosén och Are Norrhava

Lyssna till avsnitt 5.


Avsnitt 6: Are Norrhava och Eido Al Fakir

På temat Gud i drag pratar Are Norrhava med gästen Eido Al Fakir, i Allhelgonakyrkan i Stockholm. Om friheten i att inte ta livet på för stort allvar och modet att våga skina och vara sig själv. 

Are Norrhava och Eido Al Fakir

Lyssna till avsnitt 6.