Församlingsdialog 3.0

Workshop

Passa på att rusta anställda och förtroendevalda i er församling inför kommande mandatperiod. Församlingsdialog 3.0 är en digital* workshop där vi både vill inspirera, utmana och utveckla tankar och perspektiv kring vad det är att vara kyrka i vår tid.  Utgångspunkten är dialogen; den interna såväl som externa.

För vi tror nämligen att Svenska kyrkans största utmaning är en kommunikativ utmaning och att den ligger i att skapa dialog med sina medlemmar. I flera medlemsundersökningar vi genomfört svarar åtta av tio att de har en svag eller obefintlig relation till sin församling. Vill ni att er församling ska betyda mer för fler? Börja då med att ställa frågan: Vad betyder den för er med uppdrag i församlingen?

Workshopens disposition bildar en linje från självbild, via mission och vision, för att landa i kommunikation och konceptutveckling. Genom att jobba igenom de olika stegen tillsammans skapas en värdefull plattform för såväl arbetet med församlingsinstruktionen (FIN) som det kontinuerliga utvecklingsarbetet i er församling.  Vi hjälps helt enkelt åt att formulera ert vad, vem, varför och hur.

*Under rådande omständigheter erbjuds denna workshop digitalt, men när restriktionerna lättar på det sätt som ni önskar.

Mer information

Omfattning: 3 timmar.

Teknik: Workshopen kan erbjudas med stöd av flera tekniska plattformar, beroende på behov och önskemål.

Antal deltagare: Vi rekommenderar en gruppstorlek på mellan 5 – 25 deltagare för att möjliggöra dialog och interaktion under workshopen. Har ni andra behov och önskemål, tveka inte att ta en kontakt med oss.

Kontakt och anmälan: Vill ni boka en digital workshop? Kontakta Caroline Hedin via mejl eller telefon, caroline.hedin@streamstone.se eller 070-389 25 58.

Workshopen leds av Jonas Eek och Caroline Hedin på Verbum. Jonas är opinionschef på Kyrkans Tidning. Han är också präst, författare och teologie doktor i religionspsykologi. Caroline är kommunikationsrådgivare på StreamStone och har en bakgrund som både journalist, kommunikatör och projektledare i både stift och församling.

Tillgängliga datum:

Kontakta utbildning@verbum.se för information om kommande tillfällen!