Församlingstidningar

Vi hjälper er att nå alla i församlingen!

Gör en församlingstidning – vi hjälper er genom hela processen

Vi hjälper er nå ut med er församlingstidning, även till de som vanligtvis inte har någon kontakt med kyrkan och vi når dem som har en nära kontakt med församlingen.

Ni är experter på er församling och ert behov av kommunikation – vad vi kan hjälpa till med är inspirerande artiklar, formgivning och redaktionellt stöd. Ert lokala material lyfts fram, medan Verbum bidrar med reportage om livet i stort och smått: humor, skadeglädje, snällhet, utanförskap, kärlek, vrede, sorg och sökande.

Vi sköter layout, tryck och distribution, direkt hem i brevlådan till församlingsborna eller genom församlingen.

Ni berättar om kyrkan och er församling och vi berättar om livet i stort, utifrån ett allmänmänskligt och kristet perspektiv.

Vad vill ni att er församlingstidning ska heta?

I Jönköping heter den Amos, i Strängnäs heter den Gloria och i Boden heter den Kyrkfönstret. Ni bestämmer själva vad just er församlingstidning ska heta.


  • 80% av svenskarna anser att livets viktigaste händelser sker i kyrkan
  • 100 000 människor är med i någon av Svenska kyrkans 5000 körer
  • 56 419 medlemmar gick aktivt ur Svenska kyrkan 2019-2020
  • Verbums församlingstidning landar i 121 600 brevlådor per nummer

Vi kan hjälpa er att sprida Svenska kyrkans budskap till fler än så – vi kan nå alla era medlemmar!

Prispaket för er församlingstidning

Vi vill nå ut med kyrkans budskap till så många medlemmar som möjligt och har därför tre anpassade prispaket. Om ni är en församling med fler eller färre medlemmar så kan ni kontakta Kristina Wänblom, som är affärsområdeschef på Verbum: kristina.wanblom@verbum.se

Din tidning kommer ut fyra gånger per år med utgångspunkt från kyrkoåret. Ett nummer till påsken, ett till sommaren, ett inför allhelgona och ett inför jul.

*Om ni inte har material till 16 sidor så kan vi fylla på med riksmaterial för upp till 24 sidor. Ni gör då endast åtta sidor själva.

 

Liten

Mellan

Stor

Antal hushåll i församlingen

10.000

15.000

35.000

Egna sidor*

16

16

16

Gemensamma sidor

16

16

16

Antal nr/år

4

4

4

Pris/st (ink moms)

11 kr

10 kr

9 kr

Livet, livet, livet!

Jag vill vända på Astrid Lindgrens bevingade ord ”Döden, döden, döden”, som hon på äldre dar alltid sa till en väninna när de språkades vid för att få ämnet avklarat. För när man skriver för församlingstidningen gäller det alltid livet. Ordet öppnar portar på vid gavel, bjuder in till vardag och fest, stort och smått, högt och lågt...

Läs artikeln

Vad säger våra kunder om sin församlingstidning?

Att Kyrkfönstret delas ut till alla i Boden gör att vi kan nå fram med information kring dop, konfirmation, bröllop och begravning, och kring kyrkor och kyrkogårdar, till personer som i övrigt inte har så mycket kontakt med oss....

Läs artikeln

Jag tror på goda exempel

Eva Norström i Jönköping är aktiv i församlingens kyrkokör och hon läser alltid församlingstidningen Amos, med stor behållning. – Jag tycker om människor i allmänhet och en del i synnerhet. Och jag tycker om att läsa om människor, deras tankar, förväntningar och om vad vi kan göra för varandra...

Läs artikeln

Bläddra i en församlingstidning