Matrikel för Svenska kyrkan 2022

Matrikel för Svenska kyrkan 2022

Verbum
  • 517 sidor
  • Utgiven: 2022
  • ISBN/Art.nr: 52639047

För att teckna abonnemang till år 2023 kontakta kundservice på order@verbum.se eller telefon 08-743 65 10.


Ändringar och rättelser Matrikeln 2022 (pdf).

I den 75:e upplagan av Matrikeln har Oloph Bexell (prof emer i kyrkohistoria) skrivit ett förord i vilket han belyser prästmatrikelns historia från tidigt 1800-tal till Håkan Ohlssons "Grållan" och "Håkan" och dess efterföljare. 

Matrikel för Svenska kyrkan presenterar hela Svenska kyrkans organisation med dess stift och församlingar samt ger en kort historik över alla stift och dess biskopar. Matrikeln är uppslagsboken för dig som vill veta var präster och diakoner tjänstgör. Här presenteras ledamöter i domkapitel och stiftsstyrelser. Här presenteras även ledamöterna i kyrkomötet och man får en överblick över de viktigaste kyrkomötesbesluten under året. 

Här presenteras även diakoni- och utbildningsinstitutioner, förbund, förvaltningar samt andra kyrkliga organisationer och sammanslutningar. Även utlandskyrkan finns presenterad och i viss mån Kyrkokansliet. Matrikeln innehåller även kyrkostatistik samt en förteckning över årets indelningsändringar och upphörda församlingar och andra namnändringar. 

 

Liknande titlar