Ärkebiskopens fastebok 2022: Att bevara vår mänsklighet
provläs
Från 149 kr

Ärkebiskopens fastebok 2022: Att bevara vår mänsklighet

Antologi
  • 152 sidor
  • Utgiven: 2022
  • ISBN/Art.nr: 52638965
  • 1 ex: 199 kr/st
  • 3 ex: 179 kr/st
  • 10 ex: 149 kr/st

När så många påverkas av migration och flykt – hur kan vi bevara vår medmänsklighet och skydda varje människas värdighet? 

I 2022 års upplaga av Ärkebiskopens fastebok fördjupar sig sexton skribenter åtta olika ämnen, som gästfrihet, motstånd och nåd. De möts i dialog över religions- och traditionsgränser. Huvudtexterna är skrivna av personer från Svenska kyrkans tradition, och de andra texterna av judar, muslimer och kristna från andra traditioner. Alla skriver i solidaritet med människor på flykt och i nystart, med målet att vi ska lyssna med skärpt sinne, efter vår nästa och efter Guds röst i oss. 
 

Medverkande författare: Augustin Erba, Berth Löndahl, Cecilia Hjorth Attefall, Fazeela Selberg Zaib, Fr Misha Jaksic, Imam Senaid Kobilica, Karin Brygger, Karin Tillberg, Márta Bolba, Maya Skagegård, Per Kristiansson, Rabbi Ute Steyer, Sivin Kit, Syster Karin, Teresa Callewaert, Wera von Essen. 

Ärkebiskopens fastebok har etablerat sig som en uppskattad tradition och det här är den tionde boken i serien. Ärkebiskopen väljer varje år ut författare och skriver bokens förord. Allt fler har som vana att läsa något fördjupande under fastan och i många församlingar i Svenska kyrkan finns samtalsgrupper som läser boken tillsammans. 
 

För varje såld bok går tio kronor till Act Svenska kyrkan. 

Liknande titlar