Att öppna ett slutet rum
provläs
Från 283 kr

Att öppna ett slutet rum

Jonas Ideström; Gunilla Löf Edberg (red)
  • 256 sidor
  • Utgiven: 2018
  • ISBN/Art.nr: 52637395
  • 1 ex: 320 kr/st
  • 3 ex: 283 kr/st

Att öppna ett slutet rum är en bok om själavård och kyrkan. En bok där författarna vill se det enskilda själavårdssamtalet i ett större sammanhang och ge nycklar till församlingen som själavårdande miljö.

I boken blandas erfarenheter från glesbygder och biktrum, observationer från gudstjänster och församlingsliv, historiska och internationella utblickar, altarbord och själavårdsbord. Med hjälp av ecklesiologin som raster närmar sig författarna själavården som ett centrum i kyrkans liv. Det gör det möjligt att urskilja väsentliga aspekter av kyrkans identitet, likaväl som det vidgar och fördjupar förståelsen av själavård. 

Boken kan tillföra kreativa perspektiv till den som studerar, praktiserar och reflekterar kring själavård, samtidigt som den också fungerar som en god introduktion till forskningsfältet själavård och ecklesiologi.

Jonas Ideström och Gunilla Löf-Edberg (red.). Övriga författare är: Sven-Erik Brodd, Sara Jacobsson Grip, Leif Nordenstorm, Mikael Lundmark, Cecilia Wadstein.

”Äntligen!” Äntligen en bok om själavård som vill gå i närkamp med själavårdens teologiska varför, äntligen en bok som reflekterar över själavårdens samband med vad församlingen som helhet är och gör, äntligen en öppning in i det som alltför ofta enbart beskrivits i termer av det slutna rummets enskilda samtal. Äntligen!” Frida Mannerfelt, Svenskt Gudstjänstliv 2019

Liknande titlar