Inbjudan till dop

Dopprocessen är en automatiserad process som ser till att föräldrarna får relevant information anpassad just utifrån deras situation. Den vanligaste processen våra kunder väljer är den i tre steg:

ett vykort för att hälsa ”välkommen till världen”,

ett brev med information om dopet och hur ni kan hjälpa föräldrarna arrangera ceremonin och det efterföljande dopkalaset samt slutligen en påminnelse till den som ännu inte bokat dop. 

Läs mer på StreamStone.se.

Dopsamtalet

Ta tillvara på mötet med dopföräldrarna! 

Visa olika dopbevis och fadderbrev och berätta om vad som förväntas av dopföräldrar och faddrar. I Nära dig finns utvalda bibelberättelser som ger en övergripande bild av vad Bibeln handlar om.

I foldern Dopet förklaras på ett enkelt sätt vad Jesus säger i Bibeln om dopet, hur kyrkans lära och tradition för detta vidare och hur ett dop i dag kan se ut på många olika sätt. 

Fadderboken är en perfekt introduktion till kyrkans lära och liv, både för den som är ovan vid kristna traditioner och för den som vet en del men vill lära sig mer.

Frälsarkransen är också ett verktyg som kan användas under dopsamtalet. Läs mer om att använda Frälsarkransen i dopsamtalet här.

Dopet

Själva dopet är ett fint tillfälle att kommunicera med dopföräldrar, faddrar och att få lämna ett minne till dopbarnet.

Dopbevis, dopminnen och fadderbrev finns här.

Nära dig - Bibelberättelser om livets frågor och känslor är en fin doppresent att växa in i med fyll-i-sidor i början. 

 

Efter dopet

Håll kontakten med dopfamiljerna! Skicka ett minne på dopdagen eller en gåva till dopbarnet. 

Dopminnen och dopdagshälsningar finns här och barnbiblar finns här.