En inbjudan

Skicka ett vykort om möjlighet till samtal, tända ljus, en andakt eller en stilla konsert till era medlemmar i allhelgonatid? Vi hjälper er gärna!

Ett A5-vykort i färg inkl tryck, porto och moms för 10 kr styck.

Läs mer på StreamStone.se

Bjud in till minnesgudstjänst med Inbjudan till minnesgudstjänst: Rött löv eller Inbjudan till minnesgudstjänst ljus.

Behöver ni snabbt få fram material till församlingstidningen eller era sociala kanaler? 

Artikelbanken är till för alla församlingar som behöver innehåll till sin medlemskommunikation; både församlingstidning, sociala medier, hemsidan och broschyrer. Varje månad fyller vi den med nya artiklar och bilder, och du kan enkelt söka fram artikelpaket på teman och nyckelord. Nu finns nya artiklar på temat Allhelgona: Vi lyser upp mörkret.

Skicka med något hem från besöket

Dela ut foldern Allhelgona. Den innehåller finstämda texter om sorg och saknad och om våra traditioner kring allhelgona.

Dela ut någon av böckerna i Sanna-serien till barnen, till exempel Sanna och farmor är på begravning eller Sanna och farmor firar gudstjänst.

 

För sorgegruppen

Göran Larssons böcker Lilla sorgeboken och Man blir människa igen passar bra för en sorgegrupp eller på bokbordet.

Philip de Croys Boken för dig som en gång ska dö är en hjälp i såväl tankar som samtal om döden och begravningen. Den ger handfasta råd kring det praktiska som ska ordnas i samband med ett dödsfall.

Ordna en vandring med Frälsarkransen

Vandringen Från död till liv i Vandra med Frälsarkransen av Anna Alebo passar särskilt bra att gå i allhelgonatid, då texterna i kyrkoåret handlar om vandringen från mörker till ljus, från död till liv. Under allhelgonahelgen kan man göra en lyktvandring som börjar i skymningen och avslutas inne vid altaret i en kyrka där portarna är uppslagna på vid gavel och kyrkklockorna ringer för att välkomna vandrarna och kyrksalen är full av tända ljus.