Tradition och liv
provläs
Från 308 kr

Tradition och liv

  • 312 sidor
  • Utgiven: 2015
  • ISBN/Art.nr: 52634653
  • 1 ex: 372 kr/st
  • 3 ex: 361 kr/st
  • 10 ex: 349 kr/st
  • 25 ex: 308 kr/st

Boken Tradition och liv berättar om traditioner som används i Sverige och om de budskap och dolda rikedomar som är djupt rotade i dem. Boken synliggör dels den kristna aspekten i traditioner som hör vardagen och högtiderna till, dels den allmänmänskliga aspekten i traditioner som kanske vid en första anblick verkar vara renodlat religiösa. Tradition och liv ger förslag på hur traditionerna kan tolkas, och den kan, med sina vackra och informativa bilder, fungera som inspiration till att utveckla de egna högtidsfirandena.

Traditioner har många ansikten. Vi följer traditioner av olika skäl och känslan kring traditionerna är högst individuell. Somliga förknippar högtider med en varm känsla av samhörighet, trygghet och stabilitet. Andra påminns om smärta, ensamhet och andra svårigheter när en högtid står för dörren. Vi kan använda dem för att det är roligt, för att känna samhörighet där vi lever eller för att hitta vägar in i nya kulturer.

Traditioner kan också förena olika kulturer. I alla tider har traditioner och seder vandrat över gränser, och i dag sprids de tack vare mångkulturella samhällen i en allt mer globaliserad värld. Därför är det viktigt att traditionerna hålls öppna för olika tolkningar och att de fungerar som inbjudande dörrar för alla som vill ta del av nya sammanhang.

Tradition och liv är rikt illustrerad och tar upp både traditioner, årsdagar och höjdpunkter i livet såsom bröllop, studenten och pensioneringen. Tradition och liv är en vacker presentbok som passar att ge bort vid många tillfällen.

Liknande titlar