Tro under ockupation

  • Utgiven: 2015
  • ISBN/Art.nr: 52634554

Denna produkt har lite längre leveranstid eftersom den trycks vid beställning.

Tro under ockupation är Mitri Rahebs bok om hur bibelläsning och bibeltolkning kan ge hopp i ett ockuperat land.

Mitri Raheb tillhör den krympande kristna kyrkan i Betlehem, på Västbanken, i Israel och Palestina – i hela Mellanöstern. Kanske hör han och vännerna i den församling där han är präst till de sista som läser om Jesu liv i ett ockuperat land och själva är där.

"Min generation kan vara den sista i Palestina som brottas med bibelordet och dess betydelse i den ursprungliga miljön." – Mitri Raheb.

”Detta är ett viktigt bidrag till förståelsen av palestinsk kultur och palestinskt liv i en svår tid. Mitri Raheb har alltid gett hopp till Palestinas folk genom praktiskt handlande.” – Jean Zaru, kyrkoledare i Vännernas samfund i Palestina

”Allvarligt och på ett genomtänkt sätt lotsar Mitri Raheb läsaren till utsiktspunkter där linjer som många förbisett blir synliga. Han är partisk – men det är också många av dem som säger att de är opartiska i dessa frågor. Det är en oroväckande bok, en bok som öppnar våra ögon.” – Anders Wejryd, Europapresident för Kyrkornas Världsråd, tidigare ärkebiskop i Svenska kyrkan.