Utbildning för kyrkogårdsarbetare

– möta människor i sorg

Onlineutbildning - möta människor i sorg

Tänk så många människor du möter varje dag i ditt arbete på kyrkogården. Människor som besöker en grav eller minneslund och som var och en bär på minnen av, tankar om och känslor för en människa de förlorat. Du bedriver själavård utan att kanske tänka på det. Det är en balansgång - ibland vill en människa vara ensam, men många gånger finns behov av att prata om stort och smått.

I den här webbutbildningen går vi igenom vad som är viktigt att tänka på i mötet med människor i sorg. Du får också lära dig mer om hur kyrkogårdar sett ut och använts förr i tiden och i andra kulturer. 

Utbildningen leds av prästen Ulf Lindgren som tjänstgör som domkyrkokaplan i Storkyrkan i Stockholm. Han har mött människor i sorg både som jourhavande präst på nätterna och i Storkyrkan dit många sökt sig när döden plötsligt drabbat en arbetsplats. Hans intresse för kyrkobyggnader och kyrkogårdar väcktes redan som barn och med sin bakgrund som lärare och reseledare kan du som deltagare se fram emot en intressant och lärorik stund.

För vem

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar på kyrkogård och som ofta möter människor i sorg. Anmäl dig själv eller uppmuntra hela arbetslaget att gå tillsammans. Om ni är en stor grupp från samma ställe som deltar så mejla gärna oss på utbildning@verbum.se så kan vi planera gruppindelningen på ett bra sätt!

Utbildningsplats

Utbildningen genomförs på webben via Zoom och för att delta behöver du en dator eller smartphone med kamera och mikrofon. När du anmält dig till utbildningen får du en bokningsbekräftelse där du också hittar länken till utbildningen.  

Pris

399 kronor inklusive moms/deltagare. 

Anmälan

Fyll i formuläret nedan.

Kursledare: Ulf Lindgren

Datum och tid: 

Måndag 29 augusti - 8.00-9.30

Måndag 12 september - 8.00-9.30

Måndag 10 oktober - 8.00-9.30

Form: Online

Frågor: mejla utbildning@verbum.se