Bygg vidare på dopet

Genom vårt verktyg kan ni bygga vidare på den relation som etablerades vid dopet på ett smidigt sätt. Vilka dopdagar är viktiga för era medlemmar och för er församling att uppmärksamma?

Vanligtvis brukar det vara vid 1, 3 och 5 års ålder. Men vad sägs om att vi har ett enkelt system för att få detta att bli mer målgruppsanpassat, relevant och automatiskt? 

Låt oss ge några exempel. En tanke kan vara att skicka ett tack för senast efter en månad och samtidigt bjuda in till barnverksamheten? På samma sätt är ettårs-dopdagen värd att uppmärksamma. Och där finns det flera olika målgrupper. De som döptes som små barn vill troligtvis inte ha samma grattiskort som den som döptes som konfirmand eller vuxen. Den selekteringen sköter FörsamlingsPortalen automatiskt. 

Att bygga relation är ingen quick fix. Det tar tid och kräver både tålamod och ett långsiktigt tänk. Om vi vill stärka relationen till unga vuxna behöver vi börja med de kontaktytor vi har idag. 

Så dopuppföljning handlar om mycket mer än ett grattis på dopdagen. Det är ett tillfälle att bjuda in till ett möte, en chans att visa att ni ser människan och att dennes medlemsskap betyder något. Samtidigt är det ett tillfälle att berätta om allt det goda ni gör!

Vi har många exempel på hur andra församlingar har gjort som vi gärna delar. 

illustration efter dopet process | © illustration Maja Lindén
illustration på många vykort | © illustration Maja Lindén

Ta tillvara på dopdagen och gratulera på den!

 

Hör av dig till oss så berättar jag mer

Simon Sjögren, församlingsrådgivare
simon.sjogren@verbum.se
072-050 72 97