FAQ - vanliga frågor

Finns inte svaret på din fråga här, kontakta oss på tjanster@verbum.se så försöker vi svara dig!

Eller om du undrar något kring e-handel, böcker och utgivning kan du hitta svaret här.

 

Om Verbum och våra tjänster

Om processer/flöden

 • Hur stor arbetsinsats krävs av min församling för att komma igång med en process?

  Det beror på ambitionsnivån. Men vi hjälper er hela vägen med mallar, lathundar och förslag på utskick alternativt att vi till och med gör utskicken åt er. Vi har en introfilm på 20 minuter för att lära sig uttag och uppladdning till FörsamlingsPortalen. En kontaktperson finns tillgänglig både under uppstart och hjälper er så mycket ni behöver  men också när processen är igång och rullar. Vissa församlingar har en liten arbetsgrupp med mandat som arbetar med detta andra församlingar vill att många medarbetare är delaktiga i projektet. Från att avtal är påskrivet brukar vi räkna med max 8 veckor innan ni är igång. 

 • Jag vill skicka till nyinflyttade oavsett medlemskap, kan jag det?

  Ja, absolut, det fixar vi!

 • Vi hälsar redan nyfödda och nyinflyttade välkomna idag, vad blir den stora skillnaden att använda er?

  Miljömässigt - att ni inte behöver trycka upp massor på förhand utan vi trycker ut just det antal som ska gå ut den veckan. Det gör att du lätt kan ändra utan att behöva slänga. Du går ihop med många andra församlingar vilket gör att vi kan pressa priserna. Arbetsinsatsen när väl processen är igång är ca 10 minuter i veckan istället för all tid det tar att adressera och posta utskicken. 
   

Om utskick

Om GDPR och klimatet

 • Hur GDPR-säkert är det här?

  Vi reglerar allt med personbiträdesavtal mot våra partners. Vår FörsamlingsPortal har sin server i Sverige, du loggar in på din församlings sida med ditt bank-id och du väljer själv vilka i er församling som ska ha tillgång till FörsamlingsPortalen. Vi som arbetar i FörsamlingsPortalen kommer i minsta möjligaste mån åt de persondata ni laddar upp. Vår data transporteras till säkra FTP-er via certifierade VPN-er.
   

 • Hur miljövänligt är det att göra massa papputskick?

  Det där är en svår fråga. Vi använder miljövänligt papper och det tryckeri vi använder oss mest utan drivs till och med av eget vindkraftverk. Det digitala avtryck som görs på miljön är ju tillverkningen av datorer och mobiler, lagerhallar för digitallagring samt all energi för att ladda dessa. Så beroende på vem man frågar får man lite olika svar vad som är boven i dramat.