Bjud in till dop

Inbjudan till dop är en automatiserad process som ser till att föräldrar får relevant information anpassad just utifrån deras situation.

Tänk dig att du enkelt kan skicka ut dopinbjudningar utifrån om föräldern är förstagångsförälder eller om syskonen är döpta eller inte. För visst håller du med om att breven bör formuleras olika beroende på vem som läser det?

Den vanligaste processen våra kunder väljer är den i tre steg:

  1. Ett vykort för att hälsa ”välkommen till världen”
  2. Ett vykort eller brev med information om dopet och hur ni kan hjälpa föräldrarna arrangera ceremonin och det efterföljande dopkalaset
  3. Ett vykort eller brev som bjuder in till barnverksamhet och påminner om dopet.

Det finns också möjlighet att koppla på ett led där någon hos er ringer eller sms:ar till de föräldrar som ännu inte bokat bok när barnet är sexton veckor. 

Vi förenklar ert arbete
Det ni behöver göra är att ta fram utskicken, antingen själva eller med guidning av oss. Därefter gör ni varje vecka ett uttag ur k-bok och laddar upp det i vår GDPR-säkra FörsamlingsPortal. En arbetsinsats på max tio minuter. Sedan sköter vi resten - det vill säga allt från att identifiera de olika målgrupperna för utskicken till tryck, adressering, kuvertering och distribution.

Illustration Dopproceseen ifrån barnet föds till det döps. | © illustration Maja Lindén

Samarbetet med Verbum kring dopinbjudningar är toppen. Det finns en genomtänkt process som vi kan lita på och som rullar på med kontinuitet, säger Annette Nordlinder, kyrkoherde i Alnö församling 

Läs hela artikeln här

Hör av dig så berättar jag mer

Simon Sjögren, församlingsrådgivare
simon.sjogren@verbum.se
072-050 72 97