Den hemliga resan
provläs
Från 179 kr

Den hemliga resan

  • 96 sidor
  • Utgiven: 2018
  • ISBN/Art.nr: 52637135
  • 1 ex: 204 kr/st
  • 3 ex: 179 kr/st

Gammelmormor Anna har en plan – en hemlig plan. Hon har hittat ett brev från en släkting, som berättar om deras släktband långt tillbaka i tiden. Och var om inte i kyrkan hittar man spåren efter deras historia?

Tillsammans med Anna ger sig barnbarnsbarnen Maja och John ut på en spännande resa i både tid och kyrkorum. Med hjälp av taxiföraren Samah och hans hund Djingis, åker de till olika kyrkor där släktens berättelse speglas i kyrkornas historia och arv.

Den hemliga resan är en klurig och spännande berättelse av barnboksförfattaren Ulf Nilsson där den historiska skildringen tar plats i kyrkorummet, tillsammans med charmiga och samspelta illustrationer av Anna Blåder.

"...lättläst bok full av humor" Rolf  Knutsson, Dagen 16/3 2018.

"Det här är en fullträff och en riktigt fin bok att använda i många sammanhang, t.ex. som egenläsning, i skolan samt kyrkans barn-och ungdomsarbete." Kerstin Hagstrand-Velicu, BTJ nr 9 2018

 


Arbeta med kulturarvet i barngrupper och skolklasser med Den hemliga resan! Väck barnens nyfikenhet på kyrkornas mysterier och legender och låt dem leka kyrkdetektiv!

Här berättar Ulf Nilsson och Anna Blåder om arbetet med boken Den hemliga resan:

Liknande titlar