Sanna och farmor är på begravning, 10-pack

  • 24 sidor
  • Utgiven: 2012
  • ISBN/Art.nr: 52633915

Sanna och farmor är på begravning är en bilderbok i miniformat.

Farmors telefon ringer, och Sanna hör direkt att farmor blir ledsen. Farmors syster Karin har dött. Sanna har varit och hälsat på hos henne. De åt polkagrisar tillsammans, men Karin var sjuk, och nu får Sanna trösta farmor med en kram. Farmors syster Karin har dött. Sanna har varit och hälsat på hos henne. De åt polkagrisar tillsammans, men Karin var sjuk, och nu får Sanna trösta farmor med en kram. På Karins begravning är hela Sannas familj med. Det är första gången Sanna är på en begravning, och hon måste fråga farmor om en del saker som hon funderar på.

Sanna och farmor är på begravning är skriven för förskolebarn som är med i kyrkan vid en tacksägelse, en minneshögtid eller en begravning, eller som har börjat fråga om döden. Ha den i psalmbokshyllan eller i barnkassarna, eller dela ut den! Du som arbetar på begravningsbyrå kan ha boken och ge bort den till barn som är med när de vuxna i deras familj planerar en begravning.

En redaktionsgrupp bestående av bland andra Gunilla Lindén och Birgitta Axelsson har skrivit berättelsen, och Matilda Salmén har illustrerat den. 

För barn i åldrarna 3-6 år men passar även läskunniga barn.

Liknande titlar