Läs mer om Frälsarkransen

Frälsarkransen är ett modernt radband med 18 pärlor i olika färger och av olika betydelser. 

Ögon som kan se Guds härlighet

Biskop emeritus Martin Lönnebo har på mindre än tre år skrivit en trilogi som vägleder läsaren längs den pilgrimsled som är våra liv. Både själen och kosmos är i fokus – det stora och det lilla – sida vid sida. Martin Lönnebo som har gett kyrkan både ljusbäraren och Frälsarkransen vädjar till oss att använda vår fantasi. Hör honom i ett samtal med Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan i Stockholms domkyrkoförsamling. Från Se människan, Bokmässan 2021.

Frälsarkransens far

När Martin Lönnebo skapade Frälsarkransen kunde ingen förutse hur spridd, älskad och använd den skulle bli. Nu fyller den tjugo år och tusentals svenskar har med dess hjälpt vänt uppmärksamheten inåt mot den bit av himlen som finns inom var människa. Martin Lönnebo samtalar med Thomas Lerner. Från Se människan, Bokmässan 2015.

Om Frälsarkransen

"Martin Lönnebo skapade radbandet en sommar när han båtluffade i Grekland. En storm tvingade båten till en ö med bara 47 invånare inklusive byns präst. Martin fick tag på ett litet rum, och i det rummet började han skissa fram Frälsarkransen. Idag finns radbandet Frälsarkransen på tiotusentals handleder, i fickor och i väskor. Den har hjälpt otaliga människor till fördjupad bön och innerligare Gudskontakt."- Verbum och Martin Lönnebo

Frälsarkransens pärlor

Ladda ned och skriv ut en pdf som beskriver pärlornas betydelse här. (pdf)
 

Frälsarkransenkartan 

Klicka på kartan för att se var det finns vandringar och trädgårdar inspirerade av Frälsarkransen!

Kajsa Nordenstorm får Martin Lönnebos stipendium

2020 delas det första stipendiet i Frälsarkransens anda ut. Priset går till Kajsa Nordenstorm, som med stor kreativitet och lek lär barn Bibelns berättelser. Läs mer.

Royalty

Martin Lönnebo har valt att låta sin royalty för Frälsarkransen gå till Individuell Människohjälp (IM) där han inrättat en fond i sonen Jonas namn för barn och unga med psykisk utvecklingsstörning.

Rättigheter

Vill du söka tillstånd för att använda Frälsarkransen i en permanent utställning? Ladda ned en blankett här! (word) Mejla ifylld blankett till: juridik@berlingmedia.se

Fair Trade

Frälsarkransen av glas, Lilla Frälsarkransen av glas och Frälsarkransen av glas, oträdda i burk tillverkas i Indien på Tara Projects i New Delhi och uppfyller bestämmelserna för Fair Trade. Varje pärla görs för hand.

Läs mer of Fair Trade här.