Stäng

Nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nyheter och evenemang!

Frälsarkransen

Frälsarkransen är ett modernt radband med 18 pärlor i olika färger och av olika betydelser.  "Martin Lönnebo skapade radbandet en sommar när han båtluffade i Grekland. En storm tvingade båten till en ö med bara 47 invånare inklusive byns präst. Martin fick tag på ett litet rum, och i det rummet började han skissa fram Frälsarkransen. Idag finns radbandet Frälsarkransen på tiotusentals handleder, i fickor och i väskor. Den har hjälpt otaliga människor till fördjupad bön och innerligare Gudskontakt."- Verbum och Martin Lönnebo

Frälsarkransens pärlor

 • Gudspärlan
  Gudspärlan Den gyllene pärlan påminner om att det finns någon som alltid är med och som vakar över oss. Den är Frälsarkransens början och slut, ursprung och mål.
 • Tystnadspärlorna
  Tystnadspärlorna Jäkt och stress utmärker det moderna samhället. De sex tystnadspärlorna finns i kransen för att påminna om den viktiga tystnaden och att stänga av malande tankar och prestationskrav och bara vara.
 • Jagpärlan
  Jagpärlan Den pärlemorskimrande lilla pärlan riktar tanken inåt, till den vi är när yttre roller skalas bort. Den påminner om att vi är skapade till Guds avbild.
 • Doppärlan
  Doppärlan Den vita pärlan manar oss att våga börja om på nytt. Den rymmer dopets löfte om obegränsad nåd och förlåtelse. Det är aldrig för sent.
 • Ökenpärlan
  Ökenpärlan Den sandbruna pärlan symboliserar motgångar, stunder då livet ter sig som en öken. Men att acceptera svårigheter är ett steg mot att besegra dem.
 • Bekymmerslöshetspärlan
  Bekymmerslöshetspärlan Den himmelsblå pärlan är livets rastplats. Där i lugnet närs livslust och livsmod. Här får vi vara utan att göra. Här finns inga krav. Njut.
 • Kärlekspärlorna
  Kärlekspärlorna Alla liv rymmer kärlek, de människor vi älskar och de som älskar oss. Kärlekspärlorna är två. Att älska är livets stora, flödande gåva.
 • Hemlighetspärlorna
  Hemlighetspärlorna Tre små pärlorna rymmer hjärtats innersta hemligheter. De som vi inte pratar med någon om. Hemlighetspärlan med en nyans av grönt talar om medmänsklighet.
 • Nattens pärla
  Nattens pärla Den svarta pärlan står för livets tyngsta och mörkaste stunder. Men, för att uppleva dagen måste man utstå natten. Gud är inte borta.
 • Uppståndelsepärlan
  Uppståndelsepärlan Den vita pärlan står för godhetens seger över ondskan. För hoppet som övervinner oro och rädsla. Den vill frid och ljus. Natten är över. Morgonen är kommen. Här flödar ljus och liv.

Frågor och svar Läs vanliga frågor och svar om hur man kan och får arbeta med Frälsarkransen.

Frågor & svar om Frälsarkransen

Frälsarkransandakt Frälsarkransens skapare Martin Lönnebo har skrivit en andakt för varje pärla i Frälsarkransen. Ta del och dela med dig av Frälsarkransenandakten.

Ladda ned Frälsarkransandakten

Jonas Lönnebos fond Jonas Lönnebos fond är en fond för intellektuellt funktionsnedsatta barn och ungdomar. Martin Lönnebo, grundare av Frälsarkransen, har valt att låta sin royalty för Frälsarkransen gå till fonden, som förvaltas av Individuell Människohjälp.

Läs mer hos Individuell människohjälp