Frälsarkransen av glas är Fairtrade och finns i tre olika storlekar!

Läs mer om Frälsarkransen

Frälsarkransen är ett modernt radband med 18 pärlor i olika färger och av olika betydelser. 

Frälsarkransens bakgrund

Martin Lönnebo skapade radbandet en sommar när han båtluffade i Grekland. En storm tvingade båten till en ö med bara 47 invånare inklusive byns präst. Martin fick tag på ett litet rum, och i det rummet började han skissa fram Frälsarkransen. Frälsarkransen lanserades 1995 och är nu ett väletablerat verktyg i Svenska kyrkan och en populär gåva. Den har hjälpt otaliga människor till fördjupad bön och innerligare Gudskontakt.

Royalty

Martin Lönnebo valde att låta sin royalty för Frälsarkransen gå till Individuell Människohjälp (IM) där han inrättade en fond i sonen Jonas namn för barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning. 

Rättigheter

Vill du söka tillstånd för att använda Frälsarkransen i en permanent utställning? Ladda ned en blankett här! (word) Mejla ifylld blankett till: juridik@berlingmedia.se

Tillverkning

Lilla Frälsarkransen av glas, Frälsarkransen av glas, mellan, Stora Frälsarkransen av glas och Frälsarkransen av glas, oträdda i burk tillverkas i Indien av Tara Projects i New Delhi och uppfyller bestämmelserna för Fair Trade. Varje pärla görs för hand. 

Läs mer of Fair Trade här.

Pressbilder

Här finns pressbilder på Frälsarkransen i olika utföranden, Frälsarkransens pärlor samt foto på Frälsarkransens skapare biskop emeritus Martin Lönnebo. Bilderna får endast användas i anslutning till texter om Frälsarkransen eller texter om Martin Lönnebos författarskap. Fotograf samt hänvisning till Verbum måste anges.

 

Martin Lönnebo håller en Frälsarkrans | © Foto: Pia Molin

Martin Lönnebo (1930-2023) var biskop emeritus i Linköpings stift. Förutom Frälsarkransen var han också upphovsman till ljusbäraren som numera finns i de flesta svenska kyrkor. Martin Lönnebo skrev ett flertal böcker. Den första utkom 1967 Att finna sig själv, att finna Gud. Martin Lönnebos böcker på Verbum finns här.

Aktuellt kring Frälsarkransen

Frälsarkransenkartan 

Runt om i landet finns många installationer, utställningar och vandringar inspirerande av Frälsarkransen.

Klicka på kartan för att se var de finns. För mer information kontakta respektive församling eller stift. 

Martin Lönnebo berättar om Frälsarkransen

Lyssna till Martin Lönnebo själv berätta om Frälsarkransen och om pärlorna i Frälsarkransen. Ur boken Gör mig till din – De första stegen med Frälsarkransen. 


Inspelning: Visuellt ljud. Copyright Verbum och Martin Lönnebo 2019. 

Psykologer läser Bibeln får Martin Lönnebos stipendium

Programledarna Camilla von Below och Karolina Isbergs bidrag till existentiella samtal och deras förmåga att göra kristen tro begriplig och relevant för oss idag är en av motiveringarna till att de nu...

Läs mer

Frälsarkransen – pärlornas betydelse

Frälsarkransen är ett modernt radband med 18 pärlor i olika färger och av olika betydelser. Här finns en beskrivning av pärlornas betydelse.

Läs mer

The Beads of Christ - the meaning of the beads

The Beads of Christ, "Frälsarkransen", is a modern rosary with 18 beads of varying colour and meaning. A description of the beads and a printable pdf.

Read more
Sandra Signarsdotter med Frälsarkransen | © Foto: Mikael M Johansson

Fasta med Frälsarkransen

Sandra Signarsdotter arbetar i Gustaf Vasa församling och i flera av församlingens verksamheter använder hon sig av Frälsarkransen. Här ger hon verktyg för att jobba med Frälsarkransen under fastan....

En kvinna med kort hår som bär kofta och Frälsarkransen | © Foto: Marcus Gustafsson

Frälsarkransen – ett redskap i samarbetet mellan kyrka och samhälle

Under pandemin fick kyrkan liksom många av samhällets olika aktörer ställa om. Behovet av stöd- och hjälp till många grupper var stort och samarbetet mellan kyrka och samhälle...

Frälsarkransandakter

Ladda ned Martin Lönnebos Frälsarkransandakt här (pdf)

Ladda ned pdf