Frälsarkransen

Frälsarkransen är ett modernt radband med 18 pärlor i olika färger och av olika betydelser. "Martin Lönnebo skapade radbandet en sommar när han båtluffade i Grekland. En storm tvingade båten till en ö med bara 47 invånare inklusive byns präst. Martin fick tag på ett litet rum, och i det rummet började han skissa fram Frälsarkransen. Idag finns radbandet Frälsarkransen på tiotusentals handleder, i fickor och i väskor. Den har hjälpt otaliga människor till fördjupad bön och innerligare Gudskontakt."- Verbum och Martin Lönnebo

NYHET! Gör mig till din - De första stegen med Frälsarkransen av Martin Lönnebo

Presentbok med vackert sammetsomslag, Frälsarkransen av glas ingår i priset! 

Frälsarkransens pärlor

Gudspärlan

Gudspärlan Den gyllene pärlan påminner om att det finns någon som alltid är med och som vakar över oss. Den är Frälsarkransens början och slut, ursprung och mål.

Tystnadspärla

Tystnadspärlorna Jäkt och stress utmärker det moderna samhället. De sex tystnadspärlorna finns i kransen för att påminna om den viktiga tystnaden och att stänga av malande tankar och prestationskrav och bara vara.

Jagpärlan

Jagpärlan Den pärlemorskimrande lilla pärlan riktar tanken inåt, till den vi är när yttre roller skalas bort. Den påminner om att vi är skapade till Guds avbild.

Doppärlan Den vita pärlan manar oss att våga börja om på nytt. Den rymmer dopets löfte om obegränsad nåd och förlåtelse. Det är aldrig för sent.

Ökenpärlan

Ökenpärlan Den sandbruna pärlan symboliserar motgångar, stunder då livet ter sig som en öken. Men att acceptera svårigheter är ett steg mot att besegra dem.

Bekymmerslöshetspärlan

Bekymmerslöshetspärlan Den himmelsblå pärlan är livets rastplats. Där i lugnet närs livslust och livsmod. Här får vi vara utan att göra. Här finns inga krav. Njut.

Kärlekspärlorna

Kärlekspärlorna Alla liv rymmer kärlek, de människor vi älskar och de som älskar oss. Kärlekspärlorna är två. Att älska är livets stora, flödande gåva.

Hemlighetspärlorna

Hemlighetspärlorna Tre små pärlorna rymmer hjärtats innersta hemligheter. De som vi inte pratar med någon om. Hemlighetspärlan med en nyans av grönt talar om medmänsklighet.

Nattens pärla

Nattens pärla Den svarta pärlan står för livets tyngsta och mörkaste stunder. Men, för att uppleva dagen måste man utstå natten. Gud är inte borta.

Uppståndelsepärlan

Uppståndelsepärlan Den vita pärlan står för godhetens seger över ondskan. För hoppet som övervinner oro och rädsla. Den vill frid och ljus. Natten är över. Morgonen är kommen. Här flödar ljus och liv.

Extramaterial

Frälsarkransen på Facebook Följ Frälsarkransen på Facebook!

Frälsarkransen på Facebook

Frälsarkransandakt Martin Lönnebo har skrivit en andakt för varje pärla i Frälsarkransen. Ta del och dela med dig av Frälsarkransenandakten.

Ladda ned Frälsarkransandakten

Berätta om Frälsarkransen på olika språk - om Frälsarkransen och dess pärlor på arabiska, engelska, farsi, italienska, rumänska och ryska. 

Om Frälsarkransen på olika språk

Färgläggningsblad med Frälsarkransen-tema illustrerade av Josefin Roos.

Ladda ned färgläggningsbilder

Rättigheter ladda ned en blankett för att ansöka om rättigheter gällande Frälsarkransen.

Ladda ned blanketten (word).
Karin Härjegårds noveller

Extramaterial  med hänvisningar till Frälsarkransens pärlor i noveller för konfirmander av Karin Härjegård. Extramaterialet finns på respektive boks sida i webbutiken.