Bönboken Tradition och liv
provläs
Ny
Från 349 kr

Bönboken Tradition och liv

Antologi
  • 872 sidor
  • Utgiven: 2024
  • ISBN/Art.nr: 52639191
  • 1 ex: 398 kr/st
  • 3 ex: 369 kr/st
  • 10 ex: 349 kr/st

Bönboken Tradition och liv har texter för årets och livets växlingar som alla innehåller en reflekterande text, böner, välsignelser samt förslag på bibelord och psalmer. Först Vårt gemensamma år med kyrkoårets helger i fokus – nu kompletterade med Bönsöndagen och Världsmiljödagen. Sedan följer Livets höjdpunkter och svåra stunder samt Att bygga sin dag och vecka. Bönboken avslutas med nio veckor Vardagsböner från trettondedagstid till juletid med morgonbön samt bön för dag eller kväll.

2024 års utgåva innehåller fyrahundra nya böner, har en bearbetad form, nya illustrationer i färg och nio veckor med vardagsböner inspirerade av tidegärden. För den som ska hålla andakt, leda gudstjänst, gratulera den som fyller år, konfirmeras eller går i pension, vill börja eller sluta dagen i bön, ge stöd när livet drabbar är Bönboken – tradition och liv en innehållsrik resurs för både församling, arbetslag, ideella, anställda och privatpersoner – en skattkammare med hela 1800 böner för de flesta av tillvarons olika erfarenheter. 


 

Recensioner

Jennie Wall, kyrkoherde Vantörs församling

"Bönboken Tradition och liv är verkligen ett verktyg för mig i mitt arbete som präst. Här finns allt: böner, texter, bibelreferenser och psalmförslag för livets alla olika skiften och församlingslivets olika sammanhang. Boken är lättillgänglig och överskådlig vilket gör den enkel att använda. Denna nya upplaga känns mer nutida och har dessutom enkla andliga övningar kopplade till de olika dagarna vilka jag uppskattar mycket. Även de nya vardagsbönerna känns användbara för andaktslivet både privat och i församlingen."

Johan Dalman, Biskop i Strängnäs stift

"...vi ville göra en bok som höll ihop livet så väl att den bedjande läsaren genom sitt tummande riskerade att rent fysiskt slita ut den...Ta den till ditt hjärta som med dina andra favoritbönböcker – gör den hemmastadd hos dig."

Liknande titlar

Hela mitt hjärta

Andaktsbok för årets alla dagar. De 24 författarna utgår i varje andakt från ett bibelord.
Från 298 kr

Var Dags Bön

Jerker Schmidt, Elisabeth Karlsson, Christofer Rogestedt
Från 179 kr