Bildrikt talat, reflektionsbok
provläs
Från 158 kr
Bildrikt talat, reflektionsbok
Bildrikt talat, reflektionsbok

Bildrikt talat, reflektionsbok

  • 96 sidor
  • Utgiven: 2021
  • ISBN/Art.nr: 52638804
  • 1 ex: 179 kr/st
  • 3 ex: 158 kr/st
Bildrikt talat är en reflektionsbok med drygt 30 foton av biskop Martin Modéus. 

”I vår lutherska kyrka är ordet starkt betonat men bilder har ett självständigt språk och kan nå nog så djupt. Med boken ”Bildrikt talat” hoppas jag kunna lyfta bildens betydelse för tron.” skriver Martin Modéus i sitt förord. 

Bokens bilder spänner över olika motiv men med fokus på natur- och djurbilder. Till varje bild finns det ett ord och en bibeltext. På så sätt bjuder Martin Modéus in till ett samtal – ett samtal mellan dig som betraktare, bilden och en biblisk berättelse.
Längst bak i boken finns det också ett appendix med frågor för reflektion.

Format: 205x250 mm.

Recensioner

Brutus Östling

Jag tror det var den gamle mästerfotografen Sune Jonsson som alltid uttryckte det som att han ”fått" bilderna, inte att han tagit dem. Det är en ödmjuk hållning som präglar även Martin Modéus bok. Bilderna tar han emot som en ”gåva”. Här är bilderna inte bara vackra eller intresssanta i sig; bibelhänvisningarna leder tanken vidare, ger bilderna ytterligare dimensioner. Många hänvisningar känner de flesta av oss igen, andra ger mig som läsare en anledning att slå upp passagen och läsa. Biskop Modéus bok är inte bara en vacker fotobok utan även eller kanske ännu mer en tankebok. Men det är läsarens tankar det handlar om. Jag tycker om det.

Liknande titlar