Livets farkost - SOS
provläs
Från 232 kr

Livets farkost - SOS

  • 216 sidor
  • Utgiven: 2021
  • ISBN/Art.nr: 52638873
  • 1 ex: 267 kr/st
  • 3 ex: 256 kr/st
  • 10 ex: 232 kr/st
Livets farkost – SOS, Ögon som kan se Guds härlighet är en bok att inspireras av. Den skapar upptäckarlust att söka sig bakåt i sin livshistoria, för att förstå gjorda vägval, och att söka den bästa vägen framåt för jorden, själen och kärleken. Till hjälp berättar Martin Lönnebo om egna vägval och om tre viktiga områden som har stort inflytande över hans liv nämligen vetande, tro och kärlek. 

Vetandet, tron och kärleken gestaltas genom tre pyramider, Hoppets pyramider och det viktiga samspelet dem emellan.

Livets farkost –SOS, Ögon som kan se Guds härlighet är en fristående fortsättning på Pärlälven och Drömmen om innersta sjön.

Recensioner

Gunnar Sjöberg, Präst och skribent, Kyrkans Tidning 2021-11-04

"Det är en underbar bok som ska läsas långsamt och på en plats där skapelsens djup kan öppna våra sinnen. Inte mitt i ett steg...Språket är böljande mjukt, man hör Lönnebos dialekt mellan raderna. Gammaldags och modernt, hela tiden hand i hand med nutiden. Orden är vänliga och vägledande.

Omsorgsfullt vill Martin Lönnebo stärka oss i kampen mot missmod och ge oss hopp om en möjlig framtid. Att, mitt i allt som bryter ner Guds skapelse och människors samhörighet, ha ögon att se Guds härlighet...Livets farkost är en både befriande och djupt allvarlig bok, traditionell och nyskapande. Den är ingen roman eller prosa. Inte heller ett testamente. Den är ett evangelium rakt in i vår tid. En uppmuntran och en utmaning till kamp för livet och själen. Martin Lönnebo, tack för allt! Gud välsigne dig."

Joel Halldorf, författare och teolog

"Livets farkost är en fantastisk bok! Den är präglad av en underbar lätthet och full av både glädje och humor. Samtidigt behandlar den livets stora, djupa och ibland stora frågor. En sådan kombination borde inte vara möjlig, men Martin Lönnebo har en alldeles särskild förmåga att tala om det lilla mysteriet människan och det oändliga mysteriet Gud. Detta är ett av vår tids stora andliga författarskap."

Liknande titlar