Våga fira gudstjänst
provläs
Ny
Från 209 kr

Våga fira gudstjänst

  • 152 sidor
  • Utgiven: 2024
  • ISBN/Art.nr: 52639825
  • 1 ex: 239 kr/st
  • 3 ex: 209 kr/st

Våga fira gudstjänst är en handfast guide för alla som fått i uppdrag att utforma en andakt eller längre gudstjänst. En bok full av råd och praktiska exempel för att kunna växa i uppgiften och mer få fokusera på huvudsaken: att öppna upp för en stund tillsammans med Gud.

Här finns förslag på bibeltexter utifrån olika teman, utkast till betraktelser att använda eller låta sig inspireras av, listor på psalmer att välja mellan, tips på olika symbolhandlingar med hjälp av ljus, vatten och stenar, uppslag om hur man kan samarbeta med kyrkorummet – och hur man kan tänka kring sin roll som ledare. 

Boken avslutas med förslag på hur andakter i olika sammanhang kan läggas upp. 

Ulf Lindgren är präst i Svenska kyrkan och har tidigare på Verbum gett ut böckerna Värd i Guds tjänst och Öppna Bibeln – upptäck ditt liv i den Stora berättelsen.
 

Recensioner

Thomas Wärfman, Domprost, Växjö

"Ulf Lindgren är ute i ett angeläget ärende. Att få fler att våga leda andakter och gudstjänster i våra församlingar. Att göra församlingslivet både rikare och roligare. Och att låta enskilda personer få växa i en uppgift. Ulf Lindgren öppnar upp och vägleder med kunskap, teologisk lödighet och ett inspirerande tilltal. Jag är trygg med att detta är en bok som kan göra konkret skillnad för den som är beredd, men ännu inte tagit steget."

Liknande titlar