Andlig bålstyrka
provläs
Från 182 kr

Andlig bålstyrka

  • 192 sidor
  • Utgiven: 2023
  • ISBN/Art.nr: 52639306
  • 1 ex: 236 kr/st
  • 3 ex: 203 kr/st
  • 10 ex: 182 kr/st

2023 års fastebok handlar om att utöva tro i vardagen. Prästen Marit Norén hjälper oss att genom praktiska övningar träna på att släppa taget om både inre och yttre bråte för att kunna släppa in Gud och bidra till en mer rättvis och fredlig värld.

Livet och tron är ingen quick fix. Men det finns sätt, både urgamla kristna praktiker och nyare lärdomar, som kan hjälpa oss att i en pressande och orolig tillvaro hitta en inre stadga – en andlig bålstyrka – som gör att vi mår bättre och kan klara livets påfrestningar. Inte bara för vår egen skull, utan också för att stärka vår relation till andra och vår relation till Gud.

Andlig bålstyrka: om att utöva tro är den elfte boken i serien Ärkebiskopens fastebok som har etablerat sig som en uppskattad tradition. Ärkebiskopen väljer varje år ut författare och skriver bokens förord. Allt fler har som vana att läsa något fördjupande under fastan och i många församlingar i Svenska kyrkan finns samtalsgrupper som läser boken tillsammans. I boken finns reflektionsfrågor och samtalsupplägg för att underlätta gemensam läsning.

För varje såld bok går tio kronor till Act Svenska kyrkan.
 

Recensioner

Biskop emerita Caroline Krook

"Marit Norén bemöter sina läsare på ett liknande uppmuntrande och respektfullt sätt. På samma sätt som man kan träna upp sin kropp för att förebygga negativa hälsoeffekter, så kan man också träna upp det författaren kallar andlig bålstyrka. Det är en styrka som handlar om att stärka förmågan att hantera livets olika utmaningar och kunna stå upprätt även i motvind och snålblåst...Det finns nog inte någon som kan säga att boken är för svår och inte heller någon som inte kan hitta något att gå vidare med. Även det mycket enkla kan ju vara det mycket svåra och självklara sanningar är ofta dyrköpta."

Liknande titlar