Ingrid le Roux
provläs
Från 240 kr

Ingrid le Roux

  • 176 sidor
  • Utgiven: 2017
  • ISBN/Art.nr: 52636855
  • 1 ex: 274 kr/st
  • 3 ex: 240 kr/st

PRESS: Om Ingrid le Roux i Sommar i P1 i Aftonbladet

"Under apertheidregimen var det rena krigszonen, jag fick klättra över taggtrådsstängsel för att komma in och hjälpa, berättar hon." Läs artikeln i Aftonbladet.

Ingrid le Roux är den svenska läkaren som har arbetat i över fyrtio år i Sydafrikas fattigaste kåkstäder. Lisbeth Gustafsson har skrivit biografin om hennes händelserika liv, om barndomen och uppväxten i Sverige, om kärleken som förde henne till Sydafrika och om mötet med den brutala apartheidpolitiken.

Hennes livsverk är Philanis hälsokliniker för barn- och mödravård med de berömda mentormammorna. Som ärkebiskop Desmond Tutus husläkare har Ingrid le Roux funnits i händelsernas centrum genom hela Sydafrikas moderna historia.

Många har vittnat om Ingrid le Rouxs goda ledaregenskaper och förmåga att frigöra kraft hos människor omkring sig. ”Hon är lyhörd för andra och mycket bestämd. Hon har ett hjärta av guld och en ryggrad av stål”, säger hennes vän Helen Zille, regeringschef i Västra Kapprovinsen. ”Ingrid le Roux är Guds gåva till Sydafrika”, säger Desmond Tutu.

"...Ingrid le Roux är en av de kvinnor i historien som har benådats med det som kallas trons gåva. En visshet som hon har omsatt i praktisk handling och format till en läkargärning av enastående slag." Lisbeth Gustafsson i förordet till boken om Ingrid le Roux.

Liknande titlar