Kompass framtiden
provläs
Från 203 kr

Kompass framtiden

  • 160 sidor
  • Utgiven: 2022
  • ISBN/Art.nr: 52638972
  • 1 ex: 237 kr/st
  • 3 ex: 215 kr/st
  • 10 ex: 203 kr/st

Vid köp av Kompass framtiden får du fyra filmer med Jonas Eek!

Ge alla samma förutsättningar att komma igång med dialogen kring er kyrkas kompassriktning! Läs boken och/eller se de fyra filmerna med Jonas Eek som du får på köpet! Fyll i formuläret här för att få tillgång till filmerna.


 

Kyrkans kompass är riktad mot framtiden och medmänniskan. I den här boken ställs en rad konkreta frågor till kyrkans förtroendevalda och medarbetare. Syftet är att tillsammans ta ut några av kyrkans koordinater vad gäller omvärld, självbild, kommunikation och reformation. 

Boken utgör ett underlag för de kontinuerliga samtal som behöver föras i varje församling, till exempel i arbetet med församlingsinstruktionen. 

I boken tar Jonas Eek ett helhetsgrepp om kyrkans utmaningar och för samman teologiska resonemang med samtidens kyrkodebatt.

Recensioner

Helhetsbetyg 5 = Briljant

Christer Hugo, BTJ-häftet nr 14, 2022

"...en viktig bok för alla som intresserar sig för Svenska kyrkans framtid. För den som är anställd, volontär eller förtroendevald inom den öppna folkkyrkan borde den faktiskt vara obligatorisk läsning...Författaren är en god stilist och finner lätt pregnanta formuleringar som stannar i minnet och ger en extra aha-upplevelse. Eeks humor kryddar likaså framställningen. En upplivande läsning utlovas följaktligen, på flera plan."

Liknande titlar

Du är vald!

Ing-Marie Rundwall, Erik Sjöberg-Sund, Lars Björksell
Från 160 kr