Från stor stad till storstad
Från 259 kr

Från stor stad till storstad

  • 180 sidor
  • Utgiven: 2020
  • ISBN/Art.nr: 52638484
I lager: 2020-12-02
  • 1 ex: 269 kr/st
  • 3 ex: 259 kr/st

KAMPANJ! Köp 2 eller fler böcker så får du 15 procents rabatt på ordinarie pris. Ange kampanjkoden JUL2020 i samband med beställning här på verbum.se för att erhålla rabatten. Erbjudandet gäller till och med 4 november.

 

Stockholms stift och Caroline Krook är jämngamla och förutom sina egna år som tjänstgörande biskop har hon haft förmånen att träffa samtliga biskopar i stiftet. Därför löper den berättelsen som en röd tråd i ett av bokens avsnitt. Vi får genom de olika biskoparna se hur både kyrkan och samhället har utvecklats i ett Stockholm som gått från stor stad till storstad.  Boken innehåller också en kyrkohistorisk del och ett avsnitt där Caroline följer musiken, diakonin och undervisningen från stiftets tillkomst till idag. I den sista delen av boken får läsaren möta några av stiftets förtroendevalda. 
Boken avslutas i ett samtal med nuvarande biskop Andreas Holmberg som delar tankar om nuet och framtiden. Så knyts historien om Stockholms stift samman, från igår till idag.

”Den här boken är skriven därför att jag har saknat den. Under min tid som biskop i Stockholms stift hade jag velat ge en sådan bok till de blivande prästerna och diakonerna, till nyanställda och till förtroendevalda – och naturligtvis till alla som har någon form av intresse för kyrkan.”  Caroline Krook ur bokens förord.

Liknande titlar