”Ibland måste man gå sönder för att bli hel. Ibland måste man gå in i rädslan, för att komma ut modigare på andra sidan. Ibland måste man lämna tryggheten för att hitta tilliten. Ibland måste man sörja sig tom, för att ge plats åt glädjen  – så att det känns lite bättre i hjärtat.”, säger Göran Larsson.

Hans ärende är att läka – att läka för att kunna lämna. Sorg går över men inte bara för att tiden går. Den nya framtiden ligger gömd i sorgearbetet. Han menar i denna film att vi under sorgen kan hitta vårt inbyggda må-bra-system.

Göran Larsson är präst och terapeut, verksam vid S:t Lukas Dalarna i Falun. Han har mångårig erfarenhet som personalutbildare och föreläsare och arbetar kontinuerligt i olika rehabiliteringsgrupper för långtidssjukskrivna, bland annat med stressrelaterade diagnoser. 2004 skrev han sin första bok, Skamfilad (Verbum). Han är nu aktuell med Lilla sorgeboken, en bok som våren 2020 blivit särskilt relevant, då så många av oss sörjer förluster av människor, jobb och sociala möten