För dig som längtar efter hopp
provläs
Ny
Från 149 kr

För dig som längtar efter hopp

  • 80 sidor
  • Utgiven: 2024
  • ISBN/Art.nr: 52639887
  • 1 ex: 179 kr/st
  • 3 ex: 169 kr/st
  • 10 ex: 149 kr/st

Ibland är livet en mörk brunn utan ljusstrimmor, och det enda som vi önskar är något som kan ge oss hopp.

 

I den här boken reflekterar författaren Charlotte Frycklund i korta texter om hopp och hopplöshet i vardagen och i Bibeln. Boken är tänkt att uppmuntra dig med ett hoppets ljus som du kan ta till dig – även i mörkrets brunn.

 

För dig som längtar efter hopp är en fin bok att ge bort i församlingens diakonala arbete.
 

Recensioner

Caroline Krook, Biskop emerita

"Det finns skeden i livet där bara en enda mening kan göra mötet med en ny dag annorlunda. Böcker som någon händelsevis hittar på bokbordet i kyrkan kan bli livsviktiga. Detta är sådana böcker."

Gudrun Rosén sjukhuspräst och författare

"Det är en upptäcktsresa att läsa boken För dig som längtar efter hopp av Charlotte Frycklund. Den innehåller korta reflektioner med överraskande bilder som ger nya perspektiv åt bibeltexter och tron. Inte för mycket eller för lite text, utan precis det som behövs för att skapa intresse och öppna för fortsatta reflektioner. I boken utforskar Charlotte hoppet som hon främst hittar i det vardagsnära och igenkännbara. Hon ser de tillfällen då hoppet skapas mitt i verkligheten - ”Vi hjälper varandra genom det möjliga, inte det omöjliga”, skriver hon i en reflektion. Upptäcktsresan genom boken blir ett samtal som tar läsaren ut ur den ensamhet som vi alla kan uppleva i vår kamp med livet och tron. Det är också i det gemensamma som Charlotte avslutar boken, i detta att vi hör ihop med Jesus och varandra."

Steve Sjöquist, Sjukhusdiakon Capio S:t Görans Sjukhus

"Charlotte Frycklunds tre böcker; För dig som kämpar, För dig som längtar efter tro och För dig som längtar efter hopp är ett trefaldigt konstverk av innerlighet inspirerat av livet själv och att vara kristen."

Per Harling Präst, författare och kompositör

"En del böcker bör läsas med penna i handen för alla understrykningar man vill göra. Förunderliga Charlotte Frycklund har skrivit en sådan bok: För dig som längtar efter hopp. Boken har inte många sidor, men är fylld av Frycklunds många, härliga one-liners, som hjälper läsaren att i vardagsbruset finna det där hoppet vi alla längtar efter. Här är några av mina understrykningar: ”Du är född perenn. Gud ger dig nystartens välsignelse”. ”Hoppet bor inte. Det bär”. I en reflektion kring kaffeböner skriver hon: ”När jag lovar att be för någon så gör jag det så mycket det behövs. Då ingår även påtår”. ”Bara den som vet hur det är att vara orkeslös kan hjälpa en som saknar kraft”. ”Gud finns i sprickorna i fasaden”. Charlotte Frycklund är en gudagåva till alla hopp-längtare."

Liknande titlar

Hela mitt hjärta

Andaktsbok för årets alla dagar. De 24 författarna utgår i varje andakt från ett bibelord.
Från 298 kr