En fast punkt i livet
Ny
Från 239 kr

En fast punkt i livet

  • 176 sidor
  • Utgiven: 2024
  • ISBN/Art.nr: 52639498
  • 1 ex: 259 kr/st
  • 3 ex: 239 kr/st

Har kristendom något att tillföra en modern människa? Dess historia är 2000 år gammal och Bibeln den bygger på är ännu äldre. Vilken roll kan den rimligen ha för oss idag?

I sin bok presenterar prästen och författaren Niclas Blåder kort och översiktligt grunderna i kristen tro: människan som religiös varelse, Bibeln, kristendomens historia och centrala kristna begrepp. Varje kapitel mynnar sedan ut i ett inbjudande samtal om just möjlig relevans för oss idag, tillsammans med frågor för egen reflektion eller samtal i grupp.  
    
Det här är en bok för alla som är nyfikna på att få veta mer om kristen tro, kanske sjunger i kyrkans kör, har barn som är med i någon verksamhet, fått förtroendeuppdrag i församlingen, börjat jobba i kyrkan eller börjat delta i gudstjänsten och vill lära känna sitt nya sammanhang bättre. Eller som författaren själv skriver i sin bok: ”... ge en förståelse för att kristen tro kan vara en fast punkt i livet, där mycket annat kan kännas osäkert.”
 

Recensioner

Henrik Roos, kyrkoherde i Boo församling i Stockholm

"Niclas Blåder lyckas i boken En fast punkt i livet, För dig som vill veta mer om kristen tro med konststycket att ge en lättläst och översiktlig sammanfattning av en rad stora områden inom den kristna tron...För den nyfikne som vill ha en bred ingång till kyrkans värld är Blåders bok en utmärkt tillgång som ger både kunskap och möjlighet till reflektion."

Liknande titlar