En fast punkt i livet
provläs
Ny
Från 239 kr
En fast punkt i livet

En fast punkt i livet

  • 176 sidor
  • Utgiven: 2024
  • ISBN/Art.nr: 52639498
  • 1 ex: 259 kr/st
  • 3 ex: 239 kr/st

Har kristendom något att tillföra en modern människa? Dess historia är 2000 år gammal och Bibeln den bygger på är ännu äldre. Vilken roll kan den rimligen ha för oss idag?

I sin bok presenterar prästen och författaren Niclas Blåder kort och översiktligt grunderna i kristen tro: människan som religiös varelse, Bibeln, kristendomens historia och centrala kristna begrepp. Varje kapitel mynnar sedan ut i ett inbjudande samtal om just möjlig relevans för oss idag, tillsammans med frågor för egen reflektion eller samtal i grupp.  
    
Det här är en bok för alla som är nyfikna på att få veta mer om kristen tro, kanske sjunger i kyrkans kör, har barn som är med i någon verksamhet, fått förtroendeuppdrag i församlingen, börjat jobba i kyrkan eller börjat delta i gudstjänsten och vill lära känna sitt nya sammanhang bättre. Eller som författaren själv skriver i sin bok: ”... ge en förståelse för att kristen tro kan vara en fast punkt i livet, där mycket annat kan kännas osäkert.”
 

Recensioner

Henrik Roos, kyrkoherde i Boo församling i Stockholm

"Niclas Blåder lyckas i boken En fast punkt i livet, För dig som vill veta mer om kristen tro med konststycket att ge en lättläst och översiktlig sammanfattning av en rad stora områden inom den kristna tron...För den nyfikne som vill ha en bred ingång till kyrkans värld är Blåders bok en utmärkt tillgång som ger både kunskap och möjlighet till reflektion."

Nils Gårder, Förtroendevald (Kyrkostyrelsen)

"Undervisning ingår i alla församlingars grundläggande uppgift. Niclas Blåders bok kan vara till god hjälp när den uppgiften skall förverkligas. Boken är... lättillgänglig för den som saknar tidigare kunskap men samtidigt mycket innehållsrik. Återkommande avsnitt för reflektion och samtal är inspirerande och Niclas berättelse om sin egen väg visar på förtroende för läsaren."
Portalen 2, 2024

Agneta Larsson

"Mångfalden av kyrkliga uttryckssätt säger någonting viktigt om kyrkan – alla ryms." Köp in boken till nya förtroendevalda, starta en samtalsgrupp för konfirmandföräldrar eller ta ett par av kapitlen och deras avslutande temafrågor i bussen på väg till Taizé. Det blir inte svårt att hitta användningsområden för den här boken."

Liknande titlar